dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Så er den danske coronaapp lanceret
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) holder pressemøde om lanceringen smitteopsporingsappen 'Smittestop'.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Så er den danske coronaapp lanceret

Beskyttelse af privatlivet har haft særligt fokus i udviklingen af den nye app 'Smittestop'.
18. JUN 2020 9.56

På et pressemøde torsdag formiddag præsenterede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) den længe ventede app til smartphones, som skal hjælpe med opspore smittede med coronavirus. Appen har fået navnet 'Smittestop'.

- Kontaktopsporing er helt afgørende for at opspore og stoppe smittekæder. Appen er et godt våben til at bryde ukendte smittekæder. Vi ved eksempelvis, at der har været en smittet person ved en stor demonstration i København. Der vil den nye app være god til at opspore smittekæderne, siger Magnus Heunicke.

Med appen kan brugere give besked, hvis de er testet positiv med covid-19. Så vil appen give besked til personer, man har været i nærheden af, også dem, man ikke kender. Derefter kan de blive testet.

Andre lande var hurtigere

Flere EU-lande har allerede lanceret forskellige sporingsapps, men den danske app bliver altså først lanceret et godt stykke tid inde i genåbningen af Danmark. Myndighederne har tidligere forklaret, at det skyldes, at man ville sikre sig, at appen beskytter danskernes privatliv, og det er der også lagt vægt på i den endelige app.

Appen bruger teknologi fra Apple og Google, som er udviklet med et særligt fokus på privatlivsbeskyttelse.

Der er bred opbakning til smittesporingsappen blandt de politiske partier. Mange har netop lagt vægt på datasikkerhed og privatliv.

Camilla Gregersen fra Dataetisk Råd siger, at den nye app trygt kan downloades, da den respekterer folks privatliv:

- Man har lyttet til os, og man har valgt en løsning, som sikrer borgernes privatliv. Som ikke går på kompromis med privatlivet, men som faktisk sikrer det. Jeg håber, at mange vil føle sig trygge ved den nye app og downloade den, siger hun og tilføjer, at hun selv har downloadet appen.

Det er frivilligt, om man vil downloade og bruge appen.

Ritzau / ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.